23948sdkhjf

Mange betalinger med Dankort i juni

Danskerne brugte deres Dankort godt 113 millioner gange i juni måned. Det er 9,6 % flere betalinger end i samme måned 2015.
Der er nu udstedt mere end 2,2 millioner Dankort med kontaktløs funktion, og i juni blev der gennemført mere end 6 millioner betalinger kontaktløst med Dankort, hvilket er 25 % mere end for maj måned.

Det skriver Nets i en pressemeddelelse.

Undersøgelser viser, at nogle kortholdere holder igen med at bruge den nye funktionalitet på deres kort, men når de først har prøvet at betale kontaktløst, gør de det hyppigere og hyppigere. Den kontaktløse funktion anvendes primært til betalinger under 200 kroner, da der ikke kræves PIN-kode ved disse.

- Man kan selvfølgelig også foretage større indkøb kontaktløst. I princippet kan man købe en bil kontaktløst. Af sikkerhedsmæssige årsager skal du dog indtaste PIN-kode ved beløb over 200 kroner, siger Jeppe Juul-Andersen, der er Senior Vice President og ansvarlig for Dankort i Nets.

Det er højsæson for festivaller og arrangementer, hvor større forsamlinger af mennesker er samlet til fest. Dermed er det også højsæson for lommetyve, der er på udkig efter personer, der er uopmærksomme på deres værdier, herunder også deres Dankort.

Misbrug med Dankort sker ofte fordi kortholderen først har fået afluret sin PIN-kode på en bar eller et andet sted hvor man typisk står tæt og samtidig ikke er så opmærksom på at få afskærmet, når koden indtastes på terminalen.

Når PIN-koden først er afluret, følger den kriminelle op ved at stjæle kortet. Ved kontaktløse betalinger er risikoen mindre for at man får afluret PIN-koden.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.068